Teste Campina - Subiecte Campina grila SCOALA DE AGENTI DE POLITIE VASILE LASCAR CAMPINA 2015 variante,subiecte,teste campina 2015, 2014,admitere scoala de agenti de politie,teste romana,teste engleza,examen sport,teste psihologice.
Joi, 2016-12-08, 10:58 PM
Campina 2015
Main Registration Login
Welcome, Vizitator · RSS












Forma intrarii
căutare personalizată
Calendar
«  Decembrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Entries archive
Our poll
Sunteti multumiţi de site?Vă ajută în pregătirea pentru examen?
Total răspunsuri: 978
Site friends
  • Create your own site
  • eXTReMe Tracker
    Statistics

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0
     Testul 1-2000 LIMBA ROMANA

    Limba Romana-test 2000

     

     1.În propoziţiile "Aştept un răspuns mai lămurit" şi "Vorbeşte-i copilului mai lămurit",cuvintele "mai lămurit"sunt:

    a)ambele adverbe; b)primul adjectiv,al doilea adverb;

    c)primul adverb,al doilea adjectiv; d)ambele adjective.

     

    2.Nu sunt cuvinte compuse cele din seria:

    a)Europa Centrală,Cuibul Dorului,Ministerul de Interne;

    b)lirica erotică,dor de ţară,învăţământ preuniversitar;

    c)nouăsprezece,zi-muncă,cumsecade;

    d)verde de Paris,izmă creaţă,pantofi de damă.


     

    3.Sunt corecte formele adjectivelor de întărire din seria:

    a)Maria însăşi,Mariei însăşi,Ion însăşi,ele însăşi,fetelor însăşi,ei însăşi,

    copiilor însăşi;

    b)Maria însăşi,Mariei înseşi,Ion însuşi,ele înseşi,fetelor înseşi,ei înşişi,

    copiilor înşişi;

    c)Maria înseşi,Mariei înseşi,Ion înseşi,ele înseşi,fetelor înseşi,ei înseşi,

    copiilor înseşi;

    d)Maria însăşi,Mariei înşişi,ele înseşi,fetelor însăşi,copiilor înseşi.

     

    4.Sunt formate prin derivare toate cuvintele din seria:

    a)despre,cocostârc,tustrei,despot;

    b)destinaţie,desuet,destitui,dezmierda;

    c)desprinde,dezarticula,dezmoşteni,destăinui;

    d)destoinic,amândoi,înspre,câţiva.

     

    5.Identificaţi seria ce conţine locuţiuni substantivale:

    a)dis-de-dimineaţă,astă-seară,cu noaptea-n cap,o dată cu găinile;

    b)gură-cască,zgârie-brânză,nu-mă-uita,floarea-soarelui;

    c)aducere-aminte,luare-aminte,ţinere de minte,părere de rău,facere de bine;

    d)drum-de-fier,pasăre-liră,maine-seara.

     

    6.Verbul "a continua" are,la indicativ şi conjunctiv prezent,formele din seria:

    a)(eu)continu,(tu)continui,(el)continuă,să continue;

    b)(eu)continui,(tu)continui,(el)continuă,să continue;

    c)(eu)continuu,(tu)continuui,(el) continuua,să continuue.

    d)(eu)continuu,(tu)continui,(el)continuă,să continue.

     

    7.Identificaţi seria conţinând numai cuvinte polisemantice:

    a)limbă,casă,masă,operă;

    b)limbă,floare,vis,loc;

    c)casă,copil,prefaţă,localitate;

    d)masă,copac,claritate,adaptare.

     

    8.Antonimul cuvântului "a se bucura" este :

    a)tristeţe; b)a se întrista; c)mâhnire; d)posomorât.

     

    9.Identificaţi seria ce conţine formele corecte ale cuvintelor:

    a)buldozer,pikap,lidăr,indemnizaţie,excepţie,contingent;

    b)buldozer,pick-up,lider,indemnizaţie,excepţie,contingent;

    c)buldozer,pik-up,lider,indemnizaţie,esceptie,contingent;

    d)buldozar,picup,lider,indemnizaţie,excepţie,contingent.

     

    10.Conţine numai neologisme seria:

    a)a estima,construcţie,caracteristic;

    b)a aranja,clătinare,clasificare;

    c)evidenţă,a dura,rânduială;

    d)flintă,paharnic,stolnic.

     

    11.Verbul "a apropia" are,la singular indicativ,formele din seria:

    a)(eu)apropiu,(tu)apropii,(el)apropie;

    b)(eu)apropi,(tu)apropi,(el)apropie;

    c)(eu)apropii,(tu)apropii,(el)apropie;

    d)(eu)apropii,(tu)apropii,(el)apropiie.

     

    12.Fraza "Rusia şi-a asigurat raţia de petrol din Golf într-un moment în care administraţia Clinton ar fi putut miza măcar pe sprijinul populaţiei,revoltate de modul în care liderul de la Bagdad tratează Statele Unite",este scrisă

    în stil:

    a)publicistic; b)ştiinţific; c)administrativ; d)beletristic.

     

    13.Identificaţi adverbul fără grad de comparaţie:

    a)altfel; b)departe; c)bine; d)repede.

     

    14.Cuvântul "predecesor" nu înseamnă:

    a)precursor; b)premergător; c)înaintaş; d)urmaş.

     

    15.Cuvântul "raţionament"nu este sinonim cu:

    a)inteligenţa; b)judecată; c)argument; d)considerent.

     

    16.Identificaţi seria care conţine locuţiuni verbale:

    a)a-şi aduce aminte,a ţine seama;

    b)aducere-aminte,băgare de seamă;

    c)băgător de seamă,trăgător de elită;

    d)pe nesimţite,nedus la biserică.

     

    17.În fraza "Primesc cu plăcere pe oricare prieten care mă vizitează",

    propoziţia subordonată este introdusă prin:

    a)pronume relativ; b)adjectiv pronominal nehotărât;

    c)pronume nehotărât; d)adverb relativ.

     

    18.Identificaţi seria cuprinzând numai cuvinte formate prin abreviere:

    a)băietan,copilaş,brădet,B.C.R.;

    b)prim-plan,blănărie,untdelemn,Făt-Frumos;

    C)O.N.U.,N.A.T.O.,A.S.I.R.O.M.,B.R.D;

    d)T.V.R.,redactor-şef,tehnico-ştiinţific,miazănoapte.

     

    19.În exemplul "Uite ce ai făcut!",cuvântul "uite" are valoare de:

    a)interjecţie; b)verb la indicativ; c)verb la imperativ; d)adverb.

     

    20.Este corectă forma :

    a)repercursiune; b)repecursiune; c)repercusiune; d)repercuziune.

     

    21.Alegeţi varianta în care "de" este conjuncţie:

    a)Haina de blană este elegantă;

    b)Băiatul de l-am întâlnit este vecinul meu;

    c)Striga de se auzea în stradă;

    d)De!dacă nu te potoleşti!...

     

    22.În frazele:

    1)Să-l văd venind/Aş mai trăi o viaţă;2)M-aş mira să-l văd venind,

    subordonatele sunt:

    a)completive indirecte;

    b)1)-circumstantiala de scop;2)-completiva indirectă;

    c)circumstanţiale condiţionale;

    d)1)-circumstantiala condiţionala;2)-completiva indirectă.

     

    23.Conţin triftongi cuvintele din seria:

    a)chioară,cioară,gioarsă,sfărâmicioasă,ochioasă,ghioaga;

    b)aripioară,leoaică,taioare,creioane;

    c)dubioasă,curioasă,furioasă,căprioară;

    d)ia-i,i-ai,ni-oi,ţi-oi,mi-au,i-au.

     

    24.Identificaţi seria care conţine numai pronume relative:

    a)care,cine,oricine,când;

    b)cine,ce,căci,cât;

    c)cât,ce,care,cine;

    d)ce,care,ci,cine.

     

    25.Sunt corecte formele de plural ale substantivelor din seria:

    a)accesuri,imne,grilajuri,paradoxe;

    b)accese,localuri,grilaje,calapoade;

    c)chitări,cicatrici,clişee,plaje;

    d)refrenuri,paradoxuri,pocaluri,plăji.

     

    26.În propoziţia "Se cunoşteau de mici",cuvântul "de mici" este:

    a)complement circumstanţial de cauză;

    b)complement indirect;

    c)complement circumstanţial de timp;

    d)complement circumstanţial de mod.

     

    27.Verbul "a lua" are,la indicativ prezent I şi a II-a plural,

    formele din seria:

    a)luom,luaţi;

    b)lom,loaţi;

    c)luăm,loaţi;

    d)loam,loaţi.

     

    28.În frazele "El pare că nu înţelege" şi "Pare că nu înţelegi",propoziţiile

    introduse prin "că" sunt:

    a)amandouă-predicative;

    b)amandouă-circumstantiale de mod;

    c)prima-predicativă,a doua-subiectivă;

    d)amandouă-subiective.

     

    29.Identifică enunţul care conţine verb impersonal:

    a)Îi ajung banii;

    b)Nu se mai ajunge cu banii;

    c)Ajunge cât ai alergat;

    d)A ajuns devreme acasă.

     

    30.Formele corecte sunt cele din seria:

    a)cel deal doilea-cea dea două;

    b)ce-l de-al doilea-ce-a de-a doua;

    c)cel de-al doilea-cea de-a doua;

    d)ce-l deal doilea-cea de-a doua.

     

    31.Sintagma care conţine viitorul anterior este:

    a)să-l fi văzut venind;

    b)are să vină devreme;

    c)va fi venit devreme;

    d)s-ar fi văzut venind.

     

    32.Conţine numai cuvinte corect scrise seria:

    a)aspectuos,cearceaf,adălmaş;

    b)sanguin,orăşan,primăvăratic;

    c)maiou,dicţiune,disident;

    d)(a)seconda,ostatec,cismar.

     

    33.În propoziţia "Mersul în trăsură e mai romantic decât cel în maşină",

    cuvintele "în trăsură" şi "în maşină" sunt:

    a)complemente indirecte;

    b)complemente circumstanţiale de mod;

    c)complemente circumstanţiale de loc;

    d)atribute substantivale prepoziţionale.

     

    34.Sunt corecte formele din seria:

    a)ce-l d-intai,ce-a d-intai;

    b)cel dintâi,cea dintâi;

    c)cel de întâi,cea de întâi;

    d)cel dintâi,cea dintâia.

     

    35.Conţine numai substantive colective formate exclusiv prin derivare seria:

    a)turmă,făget,mărăciniş;

    b)pietriş,rămuriş,stol;

    c)muncitorime,frunziş,brădet;

    d)studenţime,herghelie,roi.

     

    36.În exemplul"Pe frunză unui nufăr,o broscuţă se bucură şi ea de

    frumuseţea şi răcoarea nopţii(E.Garleanu),cuvântul "unui" este:

    a)adjectiv nehotărât; b)pronume nehotărât; c)articol nehotărât; d)numeral.

     

    37.Este corect scrisă fraza:

    a)Cel cel vede sal anunţe;

    b)Ce-l ce-l vede să-l anunţe;

    c)Cel ce-l vede să-l anunţe;

    d)Ce-l cel vede să-l anunţe.

     

    38.Pronumele "vă" este la acuzativ în expresia:

    a)Vă las sănătoşi;

    b)Vă transmit salutări;

    c)Vă restitui cartea;

    d)Vă doresc numai bine.

     

    39.Conţine numai adjective invariabile seria:

    a)coşcogea,ecosez,continuu,bordo,limpede;

    b)gri,pepit,perspicace,ferice,cumsecade;

    c)nou,tulbure,cuminte,precoce,bej;

    d)dens,treaz,verde,roşu,feroce;

     

    40.În expresia "calca a popă",termenul "a"este:

    a)articol posesiv; b)verb auxiliar; c)prepoziţie; d)interjecţie.

     

    41.Sunt corecte formele din seria:

    a)al cincilea - a cincea,al cinsprezecelea- a cinsprezecea;

    b)al cincilea- a cincea,al cincisprezecilea- a cincisprezecea;

    c)al cincilea- a cincia,al cincisprezecilea- a cincisprezecia;

    d)al cincilea- a cincea,al cincisprezecelea- a cincisprezecea;

     

    42.În enunţul "Ce ispravă ai făcut?","ce"are valoare de:

    a)pronume interogativ;

    b)adjectiv pronominal interogativ;

    c)pronume relativ;

    d)adjectiv pronominal relativ.

     

    43.În cuvintele "cai,căi,câini,bea,doar,sau,hău,chiar",sunt vocale:

    a)a,ă,â;

    b)i,e,o,u;

    c)a,i,â,e,o;

    d)e,u,ă.

     

    44."Calea-valea"este:

    a)locuţiune adverbială;

    b)substantiv compus;

    c)locuţiune substantivală;

    d)locuţiune prepoziţionala.

     

    45.Alegeţi varianta în care "a fi" este verb auxiliar:

    a)Elevul este lăudat de profesor.Aş fi mâncat nişte fructe.Să fi venit mai devreme,nu acum.

    Poate voi fi făcut bine.Ideea de a fi invitat şi profesorii la concert ne-a încântat.

    b)Copilul este în camera lui.Problema este dificilă.Era să piardă trenul.Este greu de abordat

    această problemă.Aş fi mers şi eu în excursie.

     

    46.În fraza "Mergi până oboseşti",subordonată este:

    a)circumstanţiala de mod;

    b)circumstanţiala de loc;

    c)circumstanţiala de timp;

    d)circumstanţiala concesiva.

     

    47.Nu face parte din vocabularul fundamental verbul:

    a)a prevedea; b)a avea; c)a auzi; d) a mânca.

     

    48.Identifică seria de prepoziţii sau locuţiuni prepoziţionale care se folosesc cu cazul dativ:

    a)pe deasupra,graţie,în afară de,pe lângă;

    b)potrivit,aidoma,asemenea,contrar;

    c)în centrul,conform,de pe lângă,conform cu;

    d)împotriva,împrejurul,înaintea,în faţă.

     

    49.Sunt scrise corect cuvintele din seria:

    a)pantofi cenuşi sau arginti,ochi vi şi zglobi,câmpuri puşti;

    b)pantofi cenuşi sau argintii,ochi vii şi zglobii,câmpuri pustii;

    c)pantofii cenuşi sau arginti,ochii vi şi zglobi,câmpurile pustii;

    d)pantofii cenuşii sau argintii,ochii vii şi zglobii,câmpurile pustii.

     

    50.Identificaţi exemplul în care cuvântul "un" are valoare de numeral:

    a)Duminică am văzut un film.

    b)Am mâncat un măr şi două piersici.

    c)Am zburat cu un planor.

    d)Un individ suspect mă urmărea.

     

    51.În exemplele "Nicio fată nu a venit,Nici fata aceasta nu ştie,Nici unul,nici altul nu se

    interesează",exista:

    a)pronume negative; b)adjective negative; c)adverbe negative fără funcţie sintactică;

    d)adjectiv pronominal negativ la exemplul 1,adverb în exemplul 2,pronume nehotărât în exemplul 3.

     

    52.Identifică verbul care poate fi:auxiliar,copulativ,predicativ,impersonal:

    a)a fi; b)a vrea; c)a avea; d)a ajunge.

     

    53.Identifică termenul care nu se caracterizează prin omonimie:

    a)cală; b)liră; c)soare; d)carte.

     

    54.În enunţul "Un geamăt din totul inimii pornit se auzi în camera de alături",termenul

    "totul"este:

    a)adverb; b)pronume nehotărât;

    c)substantiv; d)adjectiv pronominal nehotărât.

     

    55.Care dintre perechile de cuvine nu sunt antonime:

    a)tot-netot; b)onest-necinstit; c)lizibil-necitet;

     

    56.Perechile somn (peşte răpitor) şi somn (stare fiziologică de repaus);leu (animal mamifer) şi leu (unitate monetară);capital (avuţie sub formă de bani) şi capital (adjectiv cu sensul de fundamental) sunt:

    a)paronime; b)antonime; c)sinonime; d)omonimie.

     

    57.Cuvintele "bomba,copoi,sticlete,nasu,a ciordi,gagică,haios,a gini,soto,beton,marfă,sunt:

    a)cuvinte de argou; b)regionalisme; c)cuvinte de jargon; d)arhaisme.

     

    58.În comparaţia realizată în textul "Şi amândoi bătrânii aceştia erau albi că iarna",termenii comparaţi sunt:

    a)amândoi-albi; b)amândoi-ca iarna; c)bătrânii-ca iarna; d)bătrânii-albi.

     

    59.În propoziţiile 1.Leneşul mai mult aleargă;2 Cel harnic câştiga bine;cuvintele "leneşul" şi "cel harnic" sunt:

    a)adjective; b)1 substantiv,2 adjectiv;

    c)adjective substantivale; d)1 adjectiv,2 substantiv.

     

    60.Neologismele sunt cuvintele:

    a)vechi,ieşite din limbajul uzual;

    b)noi,împrumutate din alte limbi sau noi,formate în cadrul limbii respective;

    c)cunoscute de vorbitorii dintr-o anumită zonă a ţării;

    d)vechi,vorbite în mediul rural.

     

     

    Răspunsuri:

    1-b; 2-b; 3-b; 4-c; 5-c; 6-d; 7-a; 8-b; 9-b; 10-a; 11-c; 12-a; 13-a; 14-d; 15-a; 16-a; 17-a; 18-c;

    19-a; 20-c; 21-c; 22-d; 23-b; 24-c; 25-b; 26-c; 27-c; 28-c; 29-c; 30-c; 31-c; 32-c; 33-d; 34-b;

    35-c; 36-c; 37-c; 38-a; 39-b; 40-c; 41-d; 42-b; 43-a; 44-a; 45-a; 46-c; 47-a; 48-b; 49-d; 50-b;

    51-d; 52-a; 53-c; 54-c; 55-a; 56-d; 57-a; 58-c; 59-c; 60-b
    Copyright MyCorp © 2016
    Creaţi un website gratuit prin uCoz